Jak to działa
Przejdź do gry Aion
Aion
4 0 59 0
22.08.2017

Aion - Oficjalna recenzja!

Aion, również znany jako "The Tower of Aion" w Japonii to fantazy 3D MMORPG za którego odpowiada firma NCSoft. Gra wyszła 25 listopada 2008 roku w Południowej Korei. Aion zaczynał jako model oparty na płatnej subskrypcji. Dopiero 29 lutego 2012 roku, dzięki firmie Gameforge wyszło w Europie jako gra z modelem free-to-play z ograniczeniami handlu i czatu. Dnia 11 kwietnia 2012 roku wyszło również w Ameryce Północnej z modelem "Truly Free" ,który nie obejmował wyżej wymienionych ograniczeń. Aion posiada 3 dodatki na obecną chwilę: Assault on Balaurea (07.09.2010), The Promised Lands/ 3.0 Ascension (19.10.2011) i Dark Betrayal/ Aion 4.0 (26.06.2013). Aion Upheaval wystartował w dniu 17 czerwca 2015 roku, który dodał 2 nowe strefy, nowe zdolności stygmatu dla każdej klasy i nie tylko.
Aion odbywa się w unikalnym świecie Atrei - planety, która składa się z dwóch pół-muszli naprzeciwko siebie i połączonych wieżą Wieczności. Jednakże Wieża Wieczności została zerwana podczas kataklizmu, która miała miejsce po wojnie milenijnej, tworząc w tym procesie Otchłań. Teraz Asmodianie i Elyos żyją po przeciwnych stronach Atrei, stale prowadząc wojnę

Grając w tę grę możesz zdobyć 390 Graj

Będziesz miał wybór by dołączyć do jednej ze stron. Aion naprawdę bije na głowe większość MMORPGów, jeśli chodzi o tworzenie bohaterów. Oprócz posiadania mnóstwa predefiniowanych opcji, jeśli chodzi o twarze, typy nadwozia i wszystko, co "jazzowe", gracze mają również suwaki, aby dokładniej dostroić wszystkie szczegóły.

Jeśli chodzi o zajęcia, Aion oferuje sześć wstępnych wyborów. Masz Wojowników, Zwiadowców, Mędrców, Kapłanów, Musów i Technistów. Gdy postać osiągnie poziom 10, przechodzą przez zadanie zwane Ascension, co pozwala im latać i specjalizować się w swojej klasie. Istnieją dwie specjalizacje: Warriors, Scouts, Mages, Priests and Technists, jeden dla Muses. Specjalizacje są dość tradycyjne, pozwalając graczom na wybór roli, jaką chcą dla swojej klasy. Na przykład Wojownicy stają się dealerami szkód jako Gladiatorzy czy czołgi jako Templariusze. W przypadku skautów masz waleczność lub walka z dystansem, a magowie stają się albo wezwaniami, albo pełnymi uszkodzeniami dealerów. Kapłani stają się buforami lub uzdrowiciele, a Technicy stają się dealerami szkód wyrządzających szkody lub kierowcami "mechów". Gdy gracze zdecydują się na specjalizację, nie ma możliwości cofnięcia wyboru.

Grając w tę grę możesz zdobyć i 410 Graj

Poznanie nowych umiejętności odbywa się za pomocą podręczników, które można nabyć od trenerów umiejętności już na Poziomie 3. Zręcznościowe mogą również polecieć z mobów lub służyć jako nagrody za zadania. Niektóre podręczniki wymagają odczynników, które można kupić u dostawcy usług dla osób poszukujących pracy i dostawcy towarów ogólnych. Umiejętności można zdobywać dzięki Stygmatowi Stones i Stammarstwu. Istnieje ograniczona liczba slotów na stygmaty (2 na poziomie 20, 3 na poziomie 30, 4 na poziomie 40, 5 na poziomie 50 i 6 na poziomie 55). Stigmaty można kupić w tunerach stygmatu i można je znaleźć jako przypadkowe Krople lootów. Greater Stigma Stones są kupowane z punktami Abyss (waluta PvP) od Stigma Merchants. Istnieje 6 większych slotów Stigma, które można odblokować. Przygotowywanie i usuwanie Stigmatów odbywa się w Stigma Masters, a działanie to wymaga Stigma Shards (3 razy większy poziom Stigma dla normalnych Stigmas i 5 razy większy od Wielkich Stigmatów). Jak widać, dostosowanie do klasy różni się znacznie od innych MMORPG. W Aion, posiadanie właściwego repertuaru umiejętności, którymi dysponujesz, wymaga większego wysiłku. Aion ma podział na konto zwykle i konto premium, które kupujesz za prawdziwe pieniądze.

Podsumuwując,
Aion ma wiele ciekawych rozwiązań w zależności od kontynentu, na którym grasz. To zdecydowanie dobra gra, ale są rzeczy, które sprawiają, że gra robi się trudniejsza i mniej przyjazna dla nowych graczy. Ma pewne oryginalne pojęcia, mnóstwo treści i bardzo oddaną społeczność. Grę polecam.

Aion - Oficjalna recenzja! 5.0 4
4 0
Art napisany przez Malfour

Zaloguj się, aby zobaczyć komentarze

Zacznij grać z banankami - Zdobywaj nagrody grając w GRY
Gorące artykuły
Miejsce Nazwa gry i tytuł artykułu Kategoria Autor Rodzaj
1

CSGO (B2P) Dostępna nowa waluta w CS GO

Poradnik Merion
2

Łowcy Zombi 10 najbardziej niezbędnych przedmiotów podczas apokalipsy zombi

Poradnik JestemKacper
3

Hero Zero Od zera aż do bohatera

Poradnik Julcia1
4

Najlepsze wtyczki do Steam!

Poradnik JestemKacper
5

Wiedźmin 3 Dziki: Gon - Świetna, a co najważniejsze polska produkcja!

Recenzja JestemKacper
6

Minecraft Mało popularny serwer? - CZAS TO ZMIENIC!

Poradnik ketty
7

Margonem Wszystko o reputacji

Poradnik Quaq
8

CSGO (B2P) Jak "oszukać" ruletki CS:GO?

Poradnik JestemKacper
9

World of Tanks Pz.Kpfw. II Ausf. J - Najbardziej OP pojazd

Recenzja HansOmen
10

Margonem Łowca - c(Z)o z tą profą?

Poradnik Person Shadow